El Saltiró és...

 

El Saltiró és la llar d'infants catalana amb més història del centre de L'H: hi som des del 1977!

Som una llar d'infants encapçalada per la biòloga i educadora infantil, Rut Baqués, qui des de l'inici va entomar el repte d'usar el coneixement de la neurologia i el desenvolupament cerebral dels infants, a l'hora de crear el projecte d'El Saltiró. Així, amb temps, una formació continuada i un equip estable, amb dos adults a cada grup, hem atès els infants des del sentit comú i l'expertesa. Coneixem moltes metodologies útils, però sabem que no podem triar-ne una i pensar que servirà per a tots i totes.

Tenint sempre present la individualitat de cada infant, al Saltiró possibilitem i potenciem el seu impuls investigador nat, deixant que manipulin, experimentin i transformin. Sempre en un entorn segur i afectuós i proposant fils argumentals coherents, fets de cançons, contes i tradicions. I tot en català, és clar!

El Saltiró és una escola activa, catalana i arrelada al barri.

D'ençà que obrim els ulls en acabar de néixer, comencem a explorar el que ens envolta. L'infant, portat per la seva curiositat inesgotable, investiga tot el que té a l'abast, manipulant, experimentant i transformant el seu entorn. Al Saltiró, com a escola activa, possibilitarem i potenciarem aquest impuls investigador, proporcionant un entorn acollidor i segur, ple d'elements que estiguin al seu abast per a ser manipulats i observats. La idea és que tots i cadascun sentin el desig de "fer" i així anar descobrint, coneixent i aprenent. L'ajudarem a aprendre, l'ajudarem a créixer i de passada... S'hi divertirà d'allò més!

Fer i ser una escola catalana no és només parlar el català, sinó iniciar els infants en el coneixement de la nostra cultura en tots els seus aspectes. La llengua, la cançó, la dansa, el teatre o les festes populars, són manifestacions vives d'aquesta cultura que treballem a fons, tot fent que els menuts i les menudes hi participin i en gaudeixin.

El Saltiró és una escola arrelada al barri. L'Infant creix i es desenvolupa a mesura que va descobrint i conquerint l'espai que l'envolta: el ventre de la mare, el bressol, els adults, la ciutat, l'escola... Estimem allò que coneixem, per tant, hem de conèixer el nostre barri i la nostra ciutat. Els hem de gaudir i fer-los nostres, tot i que tan sols tinguem dos anys. Per això la nostra escola participa de la vida de la ciutat, tant en l'àmbit pedagògic com vivint i fent viure, gaudint i fent gaudir als nens i nenes del que s'hi esdevé. Voleu conèixer la "xarxa" que hem creat al nostre voltant? Seguiu aquest enllaç!