Fem xarxa


L'escola del barri i de la ciutat

El Saltiró és una escola arrelada al barri i a la ciutat, que fa xarxa amb institucions i entitats que comparteixen els nostres valors i la nostra filosofia. Aquí en teniu alguns exemples:

La Creu Roja de l'Hospitalet fa una tasca fantàstica a molts nivells, i el Saltiró posa el seu petit gra de sorra recollint joguines noves per l'entitat quan, als volts de Nadal, organitzem els Pastorets.

Gent de Pau és una entitat de la Ciutat que ens convida cada any a veure "L'Ou com balla" a la plaça Mossèn Homar: els nens i nenes del Saltiró s'ho passen d'allò més bé!

El Centre de Normalització Lingüística de L'Hospitalet, tira endavant el projecte "Voluntaris per la llengüa". Des de l'escola fem difussió de la iniciativa i incitem als pares i mares a apuntar-s'hi quan fem la reunió de principis de curs, cap allà a l'octubre.

El Saltiró és una escola catalana, i per això l'associació sense ànim de lucre que el gestiona, és socia d'Òmnium Cultural

El Saltiró s'ha adherit a la Plataforma Somescola.cat, que és una plataforma de defensa de l'escola catalana i de l'immersió lingüística, davant la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol.

Ens fa molta il·lusió col·laborar amb Gestímul Centre, ja que és un lloc on s'ajuda a les persones grans del barri. Els anem a visistar i juguem amb els avis i les àvies... Ah! I quan s'acosta Sant Joan, sempre els convidem al Saltiró a fer una petita revetlla!

Des de l'escola creiem fermament en el poder de l'associacionisme com a forma d'organització de la societat civil, i per això formem part de la junta de l'Associació Catalana de Llars d'Infants.

També hi ha d'altres entitats amb les que no tenim un vincle tant constant, però amb les que hi col•laborem de tant en tant, i amb les que hi sentim una gran afinitat. Seria el cas de la Colla Jove de L'Hospitalet. Recordeu el castell que ens van fer al vintè aniversari? Va ser "xulo", oi? Doncs que espereu a apauntar-vos-hi! Sempre necessiten gent per fer pinya!

I dels castells passem als robots... Si! Sona extrany, oi? Però resulta que molt aprop tenim una acadèmia de robòtica - "Nubotica" es diu- i des del curs 2016-17 hem iniciat una col·laboració estable per què els més grans del Saltiró comencin a programar. Increïble però cert! Veieu la notícia, seguint aquest enllaç.

El Saltiró creu en el comerç de proximitat, i per això anem a les botigues que tenim més aprop: fem les fotocòpies al Monrós del carrer Roselles, mengem el Peix Fresc Cristina, la carn de El racó de la Estrella, i així una llarga llista.