Les famílies i l'escola

La relació família-escola és fonamental…

les-families.jpgPer les mestres és molt important conèixer com és l’entorn familiar de cada nen o nena, per poder-los entendre i atendre convenientment. Els pares i mares que s'integren i participen del que els seus fills o filles fan a l'escola, tenen un contacte més proper amb tot el que hi esdevé i una relació més estreta amb les mestres, les coneixen millor i els tenen més confiança. Als nens i nenes l'entorn escolar no ha de semblar-los-hi mai aïllat o aliè a l'entorn on ells i elles se senten confortats i recolzats: l'entorn familiar.

Però com ho fem al Saltiró perquè les famílies s’integrin a l’escola?

En primer lloc donem molta importància al fet quotidià de deixar i recollir el nen o la nena a l'escola, per això creiem que val la pena organitzar-nos de manera que tots els pares i mares pugueu entrar a les aules, un o dos cops cada dia.

familiesTambé considerem cabdal la transmissió d'informació escola / família - família / escola. Per facilitar-la, ens servim de diferents mitjans: l'aplicació, que ens permet una comunicació diària, la pàgina web, el Facebookl'Instagram, el canal de Youtube, el canal de Flickr, el correu electrònic, els informes escrits (dos durant el curs, amb les observacions que les mestres hauran fet dels vostres fills i filles) i finalment les reunions.

Les reunions mereixen un capítol a part:  comencem el juliol abans de començar el curs, amb una reunió general, després n'hi ha una de personalitzada amb la mestre, els pares i el nen o la nena al setembre també abans de començar, una altra per cadascuna de les classes cap a l'octubre i una altre de personal amb l'educadora durant el segon trimestre. A més, si cal, se'n poden fer més durant el curs.

SOPAR D'ESTRELLES DE L'ESCENAI per acabar, us proposem que us poseu mans a la feina i vingueu a "treballar" amb nosaltres i les vostres filles i fills: sempre que vulgueu venir a l'escola a explicar un conte, cantar-nos una cançó, parlar-nos del que feu a la feina o a casa, ho podeu fer. Us estarem esperant amb molta il•lusió!!! Però... I si no podeu venir a mitja tarda a tocar la guitarra per què treballeu o per què no teniu guitarra? Segur que teniu alguna nit lliure: és l'hora de fer "Els Pastorets"! Es tracta de preparar una senzilla funció de teatre, basada en l'obra de Josep Maria Folch i Torres, adaptada per nosaltres.

Que a les nits tampoc podeu? Apunteu-vos al concurs de dracs!!! Tenim un jurat imparcial i uns premis. Que no sabeu dibuixar, però teniu una estoneta abans de les cinc de la tarda? Veniu a l'escola a escoltar un conte junt amb els vostres fills i filles o participeu de les festes que celebrem a l'escola. Que tampoc podeu però se us acut que...? Digueu-nos-ho!!! Segur que ens hi apuntem!!!