15/06/17 - 6 - 2017 LA GRAN AVENTURA: TRES DIES A LA GRANJA ESCOLA!!!

24 d’octubre de 2023
15/16/17   6    2017 LA GRAN AVENTURA: TRES DIES A LA GRANJA ESCOLA!!!

Han treballat molt. S'han imaginat com seria. Estan il·lusionats però els hi fa respecte. I finalment ha arribat. L'aventura de la seva (encara curta) vida: La Granja Escola!!! Els Vaixells i el Dracs se'n van de colònies!!!

 A partir d'aquesta làmina-conte i d'una granja-escola en miniatura que hi ha a l'entrada, les nostres i els nostres aventurers han pogut veure amb què es trobaran, ja sigui jugant amb les figuretes físiques (amb la cara de cadascú enganxada), ja sigui posant un gomet amb el nom al dibuix del nen/a que els agradaria ser... Fixeu-vos que ningú no ha volgut ser dels que es barallen a terra!!! És que són tan bons...

I ahir va arribar el moment clau: abraçades, carones somiadores... I papes i mames molt tobets! (De fet, més tobets els adults que els nens: podem constatar llàgrimes de senyors que s'afaiten de fa temps, però no direm noms...).

Amb l'autocar lila, ja famós a les nostres contrades, ahir van arribar a la casa de colònies i granja escola Can Pere. Tot el que té aquest indret de novedós i d'aventurer per la quitxalla, ho té de tranquil i previsible per les mestres: fa tants anys que hi van que s'hi senten com a casa!

És increïble com, un cop posats en matèria, i en un entorn molt diferent al que estan acostumats, sense papa ni mama (ni iaia, ni tiet, ni...), surten tots els recursos assolits durant el curs.

S'enfronten a les noves experiències sense angoixa ni por i amb ganes de fer i descobrir. Quins nens i nenes més poderosos!!!

Dormir fora de casa un destorb? Un joc de nens pels valents i valentes del Saltiró! I a més dues nits: el temps just, ni curt ni llarg: així fem un cicle complet, tenim un dia sencer, i poden reproduïr amb seguretat accions com trobar el seu llit, anar a la dutxa...

Bé, doncs aquí els deixem dinant. Encara els hi queda el dia d'avui (amb una sorpresa inclosa aquest vespre), i el matí de demà. Matí d'emocions, ja que els papes i mames, també valents per què no dir-ho, els aniran a buscar a Can Pere i ells i elles, orgullosos del que han après, els hi mostraran l'espai de les seves aventures.

Per les mestres, haurà estat una bona oportunitat per fer les observacions finals i anar-se acomiadant. El curs que ve la seva classe sencera marxarà al parvulari... Dolça melangia! Alegria d'haver format part del camí!

 

15/16/17 - 6 - 2017 LA GRAN AVENTURA: TRES DIES A LA GRANJA ESCOLA!!!